ulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.

Zalewamy wszystko bulionem warzywnym i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
Następnie miksujemy zupę na gładki krem, dodajemy śmietanę i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.

Chleb kroimy w kostkę, obsmażamy na maśle i posypujemy startym serem.

Podajemy zupę z chrupiącymi grzankami.

Kalafior to niezwykle wszechstronne warzywo, które można wykorzystać w różnorodnych daniach obiadowych.

Od curry po placuszki i zupy krem, opcji jest mnóstwo. Bez względu na Twój gust czy preferencje żywieniowe, z pewnością znajdziesz pomysł na obiad, który będzie smaczny, zdrowy i satysfakcjonujący. Zacznij eksperymentować w kuchni i odkrywaj nowe smaki dzięki kalafiorowi!

Zobacz również   Gdzie kupić mydło dziegciowe?