ałkiem limonki do skropienia przed podaniem.

Tortilla caprese

Na koniec proponujemy odrobinę włoskiego smaku w postaci tortilli Caprese.

Na cienkiej tortilli rozkładamy plastry dojrzałych pomidorów, świeżą mozzarellę i listki świeżej bazylii. Całość skręcamy i delikatnie podpiekamy na suchej patelni, aby ser się roztopił. Podajemy z odrobiną octu balsamicznego i szczyptą soli morskiej dla wzmocnienia smaku.
Dania z tortilli na obiad mogą być nie tylko szybkie i proste w przygotowaniu, ale także niezwykle smaczne i wykwintne. Odpowiednio zestawione składniki mogą przekształcić zwykłą tortillę w prawdziwą ucztę dla podniebienia, zaspokajającą nawet najbardziej wymagające gusta kulinarnych entuzjastów. Zachęcamy do eksperymentowania z różnymi kombinacjami składników i tworzenia własnych unikalnych dań z wykorzystaniem tego wszechstronnego produktu.

Zobacz również   little bit sad at the same time because you remember all the fun times you had with it, even though you don't play with it as much anymore. It's like