ałkiem limonki do skropienia przed podaniem.

Tortilla caprese

Na koniec proponujemy odrobinę włoskiego smaku w postaci tortilli Caprese.

Na cienkiej tortilli rozkładamy plastry dojrzałych pomidorów, świeżą mozzarellę i listki świeżej bazylii. Całość skręcamy i delikatnie podpiekamy na suchej patelni, aby ser się roztopił. Podajemy z odrobiną octu balsamicznego i szczyptą soli morskiej dla wzmocnienia smaku.
Dania z tortilli na obiad mogą być nie tylko szybkie i proste w przygotowaniu, ale także niezwykle smaczne i wykwintne. Odpowiednio zestawione składniki mogą przekształcić zwykłą tortillę w prawdziwą ucztę dla podniebienia, zaspokajającą nawet najbardziej wymagające gusta kulinarnych entuzjastów. Zachęcamy do eksperymentowania z różnymi kombinacjami składników i tworzenia własnych unikalnych dań z wykorzystaniem tego wszechstronnego produktu.

Zobacz również   Insulinoodporność: co to jest i jak wpływa na organizm?