Glutation: znaczenie, funkcje i zastosowania

Co to jest glutation?
Glutation to jedna z najważniejszych substancji o charakterze przeciwutleniającym w organizmie człowieka.
Jest to trójpierścieniowy peptyd zbudowany z aminokwasów: kwasu glutaminowego, cysteiny oraz glicyny. Jego skrócona nazwa to GSH, która odnosi się do jego redukowanego stanu.
Jak działa glutation?
Glutation działa jako silny przeciwutleniacz w organizmie, pomagając w eliminacji wolnych rodników. Wolne rodniki są niebezpiecznymi cząstkami, które mogą uszkadzać komórki poprzez utlenianie składników strukturalnych komórek, takich jak błony komórkowe czy DNA
Nie przegap ciekawych pytań:
5 lekkich pomysłów na obiad
Jak zrobić czapkę na drutach
Jak zrobić łódkę
Migrena: objawy i lokalizacja bólu
Jak zrobić pdf ze zdjęcia
Ile kosztuje izba wytrzeźwień: analiza cenowa i znaczenie dla społeczeństwa
Zespół Policystycznych Jajników: Metody Leczenia i Zarządzania
Kasza owsiana – gdzie kupić najlepszej jakości produkty?
Kobe grill house opinie: czy warto odwiedzić tę restaurację?
Płatki owsiane zwykłe: gdzie je kupić i dlaczego warto je mieć w diecie?
Jak zrobić pyszny sos do sałatki greckiej
Jak zrobić abażur
Depilator laserowy opinie forum: czy warto zaufać internetowym ocenom?
Filmbox – czy warto subskrybować ten serwis?
Co kupić na dzień babci: pomysły na wyjątkowe upominki
Hybris - co to jest i jakie ma konsekwencje?
Mitsubishi outlander - opinie, recenzje i wrażenia kierowców
Gdzie kupić ziemię: praktyczny przewodnik dla potencjalnych nabywców
Opinie na temat versace eros: czy warto inwestować w ten zapach?
Jak zrobić jesienny strój dla dziewczynki
Ile kosztuje założenie podlicznika prądu?